+

FI*LoudMeow -pennut luovutetaan:


Noin 16 viikon iässä. Rekisteröitynä Suomen Kissaliittoon (FIFe), mikrosirutettuina, kahdesti rokotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Ensisijaisesti lemmikkikoteihin perheenjäseneksi ja ainoastaan pieniin kissalaumoihin, ei kuitenkaan ainoaksi kissaksi. Lemmikki- ja näyttelykastraattipennut varhaissteriloituna / -kastroituina. Vain ja ainoastaan sisäkissoiksi, ei vapaana ulkoilevaksi! Kissan ulkoiluttaminen on mahdollista ulkotarhassa tai valjaissa. Madotamme pennut ainoastaan tarpeen mukaan. Ennen ensimmäistä rokotusta lähetämme ulostenäytteen eläinlaboratorio Movetiin tutkittavaksi. Emme madota turhaan, mikäli pentueella ei ole todettu näytteessä tarvetta madotukseen. Matolääke tuhoaa elimistöstä myös tärkeitä bakteereja. Pentujemme vanhemmat terveystestataan tavanomaista laajemmin.

Mukaansa pennut saavat rekisterikirjan, kirjalliset ja suulliset hoito-ohjeet, runsaan pentupakkauksen, oman pehmeän tutun pedin ja kasvattajan tuen kaikissa tilanteissa. Haluamme pitää yhteyttä kasvatteihimme koko niiden elämän ajan!


Varhaisleikatun lemmikkipennun hinta on 1200 euroa + leikkauskulut eläinlääkärin kuitin mukaisesti (noin 150-250 euroa).


Emme varaa pentuja ilman kotiehdokkaiden tapaamista. Yleisimmin tapaamme kotiehdokkaita ensimmäisen kerran aikaisintaan pentujen ollessa 7-10 viikon iässä, jolloin pentujen luonne-eroja näkee jo. Pyrkimyksemme on valita kaikista sopivimmat kodit jokaiselle aarteellemme ja tämän vuoksi käytössämme ei ole minkäänlaista jonoa tai muuta varausjärjestystä, vaan koti valitaan pennun parasta ajatellen. Emme ota varauksia vastaan tutustumiskäynnillä, vaan käynnin jälkeen puolin ja toisin tuumataan, olisiko pentu sopiva ja olisiko kotiehdokas sopiva. Jokainen pentumme ansaitsee olla Maailman kaikista paras kissa omassa kodissaan.




TERVEYS ja LUONNE:

Meille kasvatuksessamme terveys on kaikista tärkein asia. Testaamme kasvatustyössä käyttämämme kissat tavanomaista laajemmmin ja pyrimme mahdollisimman matalaan sukusiitosprosenttiin. Käytämme itämaisille pakollisen PRA-testauksen ja suositeltavien Felv ja FIV, sekä GM1 testien lisäksi MyCatDNA-testausta, joka sisältää kymmeniä geenitestejä erilaisista sairauksista. Tämän lisäksi kiinnitämme huomiota hampaiden terveyteen ja pyrimme siihen, että emme yhdistä kahta kissaa, joilla on todettu TR-muutoksia (entinen nimitys FORL). Siitoskissamme ovat näin ollen hampaiden osalta röntgenkuvattu hampaisiin erikoistuneen eläinlääkärin toimesta. Hammassyöpymät voidaan todeta vain hampaiden röntgentutkimuksessa, pintapuolinen hammastarkastus ja hammaskiven poisto eivät riitä diagnosoimaan tätä sairautta. Käytämme kasvatustyössämme on myös sydämen ultraäänitutkimusta, jota mielestämme käytetään itämaisten kasvatuksessa liian vähän.

Helsingin yliopiston Hannes Lohen tutkimusryhmän tekemässä tutkimuksessa hammassairaudet nousivat itämaisrotujen osalta yliedustetuiksi. Tähän asiaan tulee mielestämme kiinnittää kasvatuksessa yhä enemmän huomiota. Asia vaatii myös omistajalta perehtymistä. Hammashoidon hinta saataa olla 200 euron puhdistuksesta, jopa yli 1000 euron laajempaan hampaiden poistoja vaativaan toimenpiteeseen saakka. Nämä hoidot ovat kissalle välttämättömiä ja omistajan tulisi varautua kuluihin jo etukäteen ja sitoutua pitämään huolta kissan hammasterveydestä. Suosittelemme kaikille kasvateillemme hampaiden RTG-kuvausta noin 3 vuoden iässä, vaikka kissa olisikin täysin oireeton. Hammassyöpymien toteamiseen tarvitaan aina röntgentutkimus.


Tutkimuksen tulokset (linkki).

Lisätietoa TR-muutoksista eli kissojen tyypillisestä hammassairaudesta Evidensian sivuilta (linkki).

Lisätietoa kissojen sydänsairauksista Evidensian sivuilta (linkki).

Itämainen on luonteeltaan äärimmäisen sosiaalinen ja aktiivinen kissa, joka ei sovellu ainoaksi kissaksi. Rotu vaatii omistajalta sitoutumista kissan kanssa touhuamiseen. Kissan tulisi saada toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä päivittäin. Sisäkissan elämässä tämä sisältää mm. saalistusleikkejä ja myös ruualla aktivointia.

Aktivoinnin, laadukkaan ruokinnan ja virikkeellisen ympäristön lisäksi kissa tarvitsee terveydenhoitoa, johon voi kulua suuriakin summia rahaa. Pentumme ovat vakuutettuja 4kk ikään saakka vakuutusyhtiö Agriassa. Tämä kasvattajan toimesta otettu vakuutus korvaa tämänkin jälkeen piileviä vikoja kolmeen ikävuoteen saakka. Suosittelemme pentujemme omistajille vakuutuksen jatkamista Agriassa.


HANKINNAT PENTUA VARTEN

Välttämättömiä tarvikkeita, jotka tulee olla valmiina kotona pentua varten:

-Kuljetusboksi. Riittävän suuri ja tukeva aikuisenakin matkustaa. Turvallinenja laadukas kuljetusboksi on kissan kaikista tärkein varuste! Tämä on ainoa tarvike, minkä laadusta ei kannata tinkiä. Huono kuljetusboksi on iso turvallisuusriski! Liian usein näkee ja kuulee karanneista kissoista, syynä kuljetusboksin pohjan putoaminen kannettaessa huonojen kiinnikkeiden pettämisen vuoksi. Suosittelemme käyttämään ainoastaan IATA-hyväksyttyjä, laadukkaita kuljetusbokseja.
Hyviksi havaittuja yhdelle itämaiselle: muovisista ehdottomasti markkinoiden paras on Marchioro Clipper (malli Cayman, jossa ei ole päällä ritilää). Clipper-bokseja ei valitettavasti enää saa, mutta näitä liikkuu käytettynä. Muita merkkejä MPS skudo ja Racinel comfort travel. Yhdelle itämaiselle sopii clipper / skudo koko 2, Racinel koko M. Kuljetuslaukuista erinomaiseksi on todettu: SturdiBag large, joka on kevyt kantaa ja käy myös lentokonematkustamiseen matkustamossa. Näppärin itämainen tosin voi osata avata vetoketjun. Kahdelle itämaiselle yhteiseksi sopiva koko on muoviboksissa koko 3 tai SturdiBag XL.


-Hiekkalaatikko ja hiekkaa. Meillä kissat ovat tottuneet käyttämään hajustamatonta paakkuuntuvaa mikrohiekkaa (Mustin ja Mirrin myymä Compact care sekä Odour Buster, erinomainen on myös Ever Clean). Kissa ei kaipaa hajusteita hiekkaansa, hajusteeton on luonnollisin vaihtoehto. Hiekkalaatikoksi käy iso vati ihan yhtä hyvin, kun kissanvessakin. Laatikoita tulisi monikissataloudessa olla riittävästi. Optimaalinen määrä on kissamäärä + 1 laatikko.

-Ämpäri ja kissanhiekkalapio vessan siivoukseen.

-Vesikuppi ja ruokalautasia
. Parhaita ovat teräksiset, lasiset ja keraamiset astiat. Meillä käytetään alun perin ihmisten käyttöön tarkoitettuja lautasia ja kulhoja, sekä kissojen teräskuppeja. Ne on helppo pestä astianpesukoneessa. Kissalle luonnonmukaisin kuppi on matala ja iso, josta se voi syödä ilman, että viikset taittuvat kupin reunoihin koskiessaan.

-Ruokaa, LoudMeow -ruokalistan mukaisesti. Pentupaketista löytyy ruokia, joilla pääsette alkuun.

- Kiipeilypuu tai vastaava, johon saa teroittaa kynsiään ja kiipeillä. Hyvän raapimapuun voi tehdä itse. Jos haluaa hankkia valmiin, ei kannata hukata rahojaan pahvirunkoiseen puuhun. Ne ovat kalliita ja usein hyvin lyhytikäisiä. Hyväksi todettuja kestävien kiipeilypuiden valmistajia ovat mm. kotimainen CatMax, saksalainen Kazen deko ja puolalainen Drapaki rufi.

- Nukkumapaikaksi soveltuva pesä tms. LoudMeow pentu saa mukanaan tutun pesän.

- Kynsisakset. Kissojen kynsien leikkaukseen tarkoitetut sakset.

- Kumisuka ja luonnonharjaksinen harja turkin- ja ihon hoitoon.

- Mikäli aloitatte valjasulkoilun, niin tarvitsette laadukkaat valjaat. Kesomaan valmistamat mittatilausvaljaat on meillä todettu parhaiksi.

- Lääkekaappiin parafiiniöljyä, kyypakkaus ja lääkeruiskuja kokoja 2 ja 5 ml. Vatsavaivojen varalta Enteromicro -tahna. Erinomainen vatsavaivoihin on myös Probiocin, mutta sen saatavuus on valitettavan huono.

- Muita tarvikevinkkejä: Jokainen kissa on joskus saatava pidettyä lämpimänä, vaikkapa sairauden tai rauhoituksen vuoksi. Erinomainen hankinta on kirpputorilta löytyvä äitiyspakkauksen vauvan makuupussi, jossa kääntyilevä potilas on helppo pitää lämpimänä.


RUOKINTA :

Pentu on tottunut syömään monenlaista ruokaa. Suosittelemme ruokintaa ensisijaisesti laadukkailla säilykkeillä ja lihoilla. Monipuolinen ja laadukas ruokinta on terveyden ja hyvinvoinnin perusta. Laadukkaalla ruokinnalla kissasi pysyy normaalipainoisena helpommin. Turhat, kissan ruokavalioon kuulumattomat hiilihydraatit lisäävät riskiä ylipainoon ja moniin sairauksiin. Kuivaruoka ei ole jatkuvaan ja runsaaseen käyttöön soveltuvaa!

LoudMeow -kissojen ruokalista sisältää:

- Pakastelihoja. Rahulan Rehusta sekä Mustista ja Mirristä kotimaisia pakasteita, joista erityisesti sian sydän jauhettuna ja kokonaiset broilerin sydämet. Mush-pakasteita.

- Muita lihoja raakana (elintarvikehyllystä jauheliha, possun suikaleet)

- Kypsennettyjä lihoja (elintarvikehyllystä maustamaton broileri keitettynä tai paistettuna) LoudMeow -kissojen herkkuruoka sekä pennuilla että aikuisilla on keitetyt broilerin koipireidet.

- Kypsennettyjä kaloja (keitetyt ja paistetut kalat, herkkuna keitetty sei)

- Laadukkaita säilykeruokia. Käyttämiämme merkkejä ovat mm: Almo Nature, Applaws, Feline Porta 21, Miamor, Animonda, Hill’s, Royal Canin. Erityisesti suosittelemme vain muutamaa raaka-ainetta sisältäviä ruokia. Pennuille penturuokaa! Laadukas kissanruoka ei sisällä viljaa, eikä sokeria. Kiinnitä huomiota myös lisä- ja säilöntäaineiden määrään.

-Laadukkaita kuivaruokia pienissä määrin. Käyttämiämme ja suosittelemiamme merkkejä: Power of Nature, Core ja Orijen (pennuille myös Royal Canin). Älä osta mitään kuivaruokaa ihmisten ruokakaupasta! Heikkolaatuinen kuivaruoka vaarantaa kissan terveyden (mm. virtsakiviriski).

-Kuivalihoja ja kaloja. ZiwiPeak, kuivatut kuoreet, kuivatut kanankaulat, Mushin kuivatut tuotteet

-Ruuan seassa välillä laktoositonta kermaviiliä

-Herkkuina kuivattua kanaa (Cosma, Thrive), leikkeleitä, voita

-Raakaruokinnan lisänä Aptus Multicat –tabletteja (pentu on tottunut syömään tabletit myös jauhettuna ruuan seassa)

- Kissojen oikeat rasvahapot Nutrolin Kissa -ravintoöljystä (pentu on tottunut syömään öljyn ruuan seassa)

LoudMeow -kissala esiintyi YLEn uutisissa kissojen ruokintaa koskevassa jutussa perjantaina 30.10.2020. Uutiset pääset katsomaan tästä linkistä: UUTISET (osuutemme alkaa reilun 4 minuutin kohdalla).
Samaa asiaa käsiteltiin myös YLEn nettijutussa: NETTIJUTTU